Dag 2 (LA)
8 mei 2014
"City of Angels"
Vanmorgen vroeg de wekker gezet om half 8. Dit had achteraf helemaal geen zin gezien ik om half 4 klaar wakker was. Gelukkig hierna toch nog weer even in slaap gevallen tot half 7. Wat een gehorige kamer is het zeg. Net karton. Ambulances, politie en brandweer rijden op en aan. Hierna douchen en aankleden.
Aangezien ik maar 10 minuten voor bovenstaande nodig heb ben ik vast de straat op gegaan om wat rond te kijken. En wat zag ik als eerste, een zwerver in de blote kont op een stoel te chillen. Blijkbaar leeft die op dat ene stukje want zijn hele hebben en houden lag daar en het stonk er ontzettend hard naar pis.
Voordat we op pad gingen zijn we eerst naar het hotel hiernaast gegaan. Hier konden we ontbijten. Nou ja ontbijten,.. We konden er een donut pakken met een glas melk of sinaasappelsap. Of cornflakes met wat fruit. Al met al mogen we niet klagen gezien we normaal ook niet ontbijten. Met een banaantje en donut in de hand zijn we de auto ingestapt.
Op naar griffith observation point. Een hele grote sterrenwacht boven in de bergen van LA met prachtig uitzicht over LA en -tromgeroffel- the Hollywood sign. Wow geweldig om te zien. Moment van kippenvel en gekke gedachte dat wij daar nu staan! Vervolgens hebben we een rondje gemaakt rondom griffith observation.
Nadat we daar een klein uurtje hebben rondgelopen zijn we verder gereden naar het welbekende rodeo drive. Hier gaat het echt om zien en gezien worden. De ene auto is nog duurder en groter dan de andere en er zijn alleen maar super super dure winkels. We hebben uiteindelijk een parkeerplekje kunnen vinden zodat we daar even wat rond konden lopen. Helaas hebben we geen beroemdheden gezien. Wel zagen we een filmset die opgezet werd. Waarschijnlijk werd er wat later alsnog wat opgenomen. Wie weet zien we ons ooit nog wel op tv met mij als een echte toerist met een camera om de nek en Domi als diva met zonnebril etc.
Na rodeo drive werd het tijd voor een rondje Beverly hills. Pff wat een huizen en rijkdom zeg. Er is hier overigens een erg duidelijk contrast tussen arm en rijk. Aangezien wij met onze eigen auto door Beverly hills zijn gereden wisten we natuurlijk niet waar de sterren precies woonde. Dit maakte ons niet zo heel veel uit omdat die huizen vaak toch pot dicht zitten met omheiningen etc.
We hebben ongeveer 20 minuten rond gereden door the hills
Inmiddels was het elf uur en wilden we een walmart bezoeken om hier het 1 en ander aan te schaffen en wat rond te neuzen. Nadat we de walmart hadden ingetikt in de TomTom begon de zoektocht. Ongeveer een half uur rijden gaf die aan. Wat we niet wisten was dat die ons naar hartje LA stuurde en we op een gegeven moment op een 6 baans autobaan reden waar auto's van links naar rechts schieten. Domi kan gelukkig goed rijden en ik ondersteunde daar waas ik kon. 4 ogen zien tenslotte meer als 2.
Eenmaal op de plek van bestemming was er echter geen wallmart te bekennen. Balen!
Doordat we hierdoor wel op een plek kwamen waar we ons niet zo fijn voelde zijn we snel weer terug gereden richting hotel. Vlak voor het hotel reden we langs een Denny's. Dit is een grote bekende eettent hier in Amerika. Hier zijn we naar binnen gegaan en heb ik mijn eerste overheerlijke Chicken burger gehad. Yes we hadden eindelijk wifi voor het eerst. Meteen even geface timed met Jo-Ann zodat ze de hele tijd naar mijn big smile kon kijken. Haha.
Rond 1 uur zijn we richting the walk of Fame gelopen wat nog geen 400 meter van ons hotel afligt. Prachtig om te zien, en ook hier weer dat kippenvel momentje. In het begin begon ik super actief elke bekende naam op de grond te fotograferen maar na de 10e naam had ik er wel genoeg van. Zo kan ik wel 300 namen fotograferen natuurlijk. Overal staan mensen verkleed als bekende acteurs of personages. En om de 100 meter vragen mensen of je een sightseeing wil doen met hun bus. Overal netjes bedankt en gezegd dat we dit vanmorgen zelf al hebben gedaan. Het was overigens druk maar wel goed te doen. Denk dat we vooral geluk hebben dat we niet in het hoogseizoen zijn.
Nadat we 1 kant zo goed als helemaal gezien hebben zijn we de andere kant verder gegaan. Hier werd ik op een gegeven moment aangesproken/geschreeuwd met de volgende tekst "men you are probably not the luckiest guy in the world, but you belong defenitly in the top 3" hiermee bedoelde die natuurlijk dat ik er super goed uitzag en hij mij stiekem een beetje leuk vond. Haha nee denk toch echt dat hij het over Domi had waarmee ik hand in hand liep.
Op een gegeven moment geloof je het wel en dan zijn de sterren op de grond ook niet meer heel bijzonder. Dit was het moment dan ook om terug te gaan naar het hotel om even te rusten.
Het rusten heeft wat langer geduurd dan verwacht. We waren allebei behoorlijk ingekakt en Domi is even gaan dutten. Ik heb nog wat foto's geschoten buiten. Eigenlijk hadden we nog naar een supermarkt gewild maar aangezien die hier niet in de buurt zit en we morgen toch een aantal uurtjes gaan rijden zijn we lekker op de kamer gebleven. Die supermarkt zullen we vast morgen wel tegenkomen.
Rond 19 uur hebben we gegeten bij een lokaal klein Chinees tokootje. Niet slecht maar zou er geen 2e keer naartoe gaan. Hierna klein stukje omgelopen en aangezien het hier aardig snel donker wordt zijn we naar de kamer gegaan. Het voelt niet onveilig hier, maar aangezien dit wel LA is zoeken we liever de problemen niet op.
Morgen staat venice beach/muscle beach en een citadel outlet op de planning. Laatstgenoemde hopen we lekker te gaan shoppeeeeeen.
We hebben ongeveer 20 minuten rond gereden door the hills

- Samantha: Wat een zeehonden. Leuk man…
- JeZus: Be save! En tot snel!
- Greet: Nog even en dan zien we jullie…
- Dave: Hahahah stinkerds
- Mam: Hey Tom en domi tja aan alles…
Alle reacties »