Dag 13 "Las Vegas"

19 mei 2014 - Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten

"Viva Las Vegas Part 2"

Vanmorgen lekker wat uitgeslapen. Ondanks de warmte hebben we wel lekker geslapen. Rond half 10 hebben we ons yoghurtje gegeten en hierna zijn we op pad gegaan.

Vandaag stonden er meerdere dingen op het programma zoals schieten, outlet bezoeken, de fremont street experience en las Vegas by night.

Rond half 11 kwamen we aan bij battlefield las Vegas. Dit was een klein kwartiertje rijden ongeveer. Het parkeerterrein was helemaal ingericht als legerbasis met tanks, helikopters en Hummers. Op naar binnen en hopen dat het niet druk is.
We waren mooi op tijd want er waren maar 2 mensen voor ons. Ideaal. We konden kiezen uit allemaal samengestelde pakketten die tussen de 130 en 999 dollar bestonden of je eigen wapens kiezen waarmee je wilt schieten.
Laatstgenoemde hebben wij voor gekozen en ik had mijn keuze laten vallen op een MP5 en een shotgun. En Domi voor alleen de MP5.

Na het een en ander ondertekend te hebben en wij onszelf beschermd hadden met een mooie bril en oorbeschermers mochten we de schietbaan op. Ik ging als eerste en kreeg eerst korte uitleg over de MP5. Daarna mocht ik dan gaan schieten. Zo wat is dat vet zeg! De kracht die van dat geweer afkomt. Geweldig!
Hierna was de Shotgun aan de beurt. Eerst weer korte uitleg en toen schieten. Wow niet normaal wat een kracht en terugslag je krijgt. Heel, heel erg vet! Toen was Domi aan de beurt. Ook zei vond het vet, alleen kon ze niet zo goed door het vizier kijken omdat het wapen wat te groot was. Desondanks heeft ze aardig raak geschoten. Vetter ervaring!

Bovenstaande avontuur heeft allemaal niet langer geduurd dan 20 minuten. Maar was het geld zeker waard. Aansluitend gingen we naar een outlet shoppingcenter. Gezien de laatste outlet waren de verwachtingen laag welke ook terecht waren. We hebben er snel doorheen gewandeld en hebben op het laatst toch nog wat gekocht bij de under armour winkel en de nike store. We zijn er dus niet voor niets naar toe gereden gelukkig.

Omdat ik nog graag een Golds Gym in het echt wilde zien en 2 tanktops wilde kopen voor Dave en mij zijn we nog langs een golds gym gereden. Afzetters vroegen 15 dollar per persoon om te trainen en hadden geen enkel tanktops hangen. Teleurstelling alom. Dan maar even wat troost zoeken bij de burger king:) op 1 of andere manier lukt het ze altijd om mij weer op te vrolijken. Haha.

Omdat we het grote beroemde "welcome to fabulous las Vegas" sign nog niet hadden gezien zijn we daar nog even langs gereden. Ongelofijk wat druk het daar was. Er stond gewoon een dikke wachtrij om op de foto te kunnen onder dit bord. Dit hebben we dan maar niet gedaan gezien het buiten weer 36 graden is. Wel even wat foto's geschoten snel toen er niemand onder stond.

Gezien de warmte en we al 2 dagen overdag de strip op zijn geweest zijn we smiddags even lekker op bed gaan liggen wat luieren. Rond 18 uur gaan we richting fremont street om nog een stukje van het oude Vegas mee te pakken om daar ook even wat te eten en aansluitend door te gaan naar de strip om daar nog wat rond te lopen.

We hebben gegeten bij Applebees. Allebei een gezonde maaltijd. Ik volgens mij een hele zak sla en Domi gebraden kip met een groentemix. Allebei een keer geen kaas erbij. Eindelijk. Op naar fremont street, het oude Vegas, daar waar het allemaal begon. Ze hebben het een nieuw leven ingeblazen met een 400 meter lang LED TV plafond waar ze diverse shows op af spelen. Eenmaal aangekomen keken we elkaar al aan van waar zijn we nu beland. Een heel ander soort Vegas als de strip. Een hoog sjonnie en Anita gehalte en veel zwervers en bedelende mensen. Ook veel straat artiesten die het liefst half naakt zijn. Nu is daar niets mis mee natuurlijk, maar dan moeten het geen 10 tonners zijn in latex pakjes met zweepjes,.... Goor!

Weer snel naar de strip! Auto geparkeerd bij de MGM en de lopend de strip op. Wow nog steeds zo druk als overdag, maar nu is alles heel mooi verlicht. Flinke wandeling naar bellagio om de fonteinenshow te zien met verlichting. Flinke wandeling en zeer harde wind erbij. Bij ons was allang code rood afgegeven voor fikse storm, maar hier is dat blijkbaar normaal. 2 showtjes hebben we bekeken om vervolgens weer terug te lopen. Rond half 11 waren we weer op de kamer. Dit was ons Vegas avontuur en morgen gaan we op pad naar Lone Pine. Een klein dorpje als tussen overnachting naar Yosemite National Park. Morgen pakken we Death Valley mee. Dus we gaan weer van de hectiek naar de rust.

1. Erwin:
    19 mei 2014
    Hoi. Tom en Domi ben jaloers dat jullie daar zijn en wij hier ,het ziet er allemaal super uit geniet ervan het zal nog wel een tijdje duren voordat je er nog een keer komt.volgens mij moet je straks afkicken van de Mac en de Burgerking.gr Erwin