Dag 4 (Riverside-Kingman)

10 mei 2014 - Kingman, Arizona, Verenigde Staten

"From Californië To Arizona"

Vanmorgen een keer geen wekker gezet. Ik gokte er maar op dat ik weer vroeg wakker zou worden. En ja hoor, 5 uur was ik weer klaar wakker. Wel moet ik zeggen dat ik heerlijk heb geslapen en dat het een x een nacht was zonder sirenes en geschreeuw.

Vandaag stond er een lange trip op de planning richting kingman. Deze plaats ligt gelegen aan de route 66.
Daarnaast hadden we besloten om even een kijkje te nemen in het Joshua Tree National Park gelegen bij het bekende golf plaatsje Palm Springs. Als kers op de slagroomtaart wilden dan nu ook eindelijk een Walmart bezoeken zodat we een koelbox konden aanschaffen en daar de flesjes koel in kunnen bewaren. Dit is wel zo lekker wanneer we straks gaan hiken.

Alvorens we zouden vertrekken moest er eerst getankt worden. Er lag een Shell naast ons motel dus dichterbij kon niet. De meeste tankstations hier zijn self service zoals wij dat kennen van de firezone. Enige nadeel is dat ze je postcode willen weten. Ik probeerde de postcode van Riverside en die van 90210 van de gelijknamige serie. Allebei pakte die ze niet. Gelukkig had Nick mij een aantal weken geleden al verteld hoe het tanken in zijn werk gaat in Amerika als de pas niet werkt. Ik moest dat winkeltje naar binnen en heb aangegeven dat ik 25 dollar op pomp 1 wilde. Die gast die daar werkte was volgens mij een infiltrant van al-quida met tulband, lang gewaad en een lekker onverzorgd kroes baardje.

Hierna moest er natuurlijk ook nogontbeten worden. Maar welke tent zou het dit keer worden,.. Er is zoveel keuze dat een keuze maken gewoon moeilijk is. Omdat we bij Denny's al een keer eerder goed gegeten hadden zijn we daar uiteindelijk dan maar weer beland. We hadden zin in een gewoon normaal ontbijt. Wat bij Amerikanen blijkbaar normaal is kennen wij niet echt. Althans ik niet. Een kwartier later zat ik dan ook alweer aan een warme maaltijd met aardappelblokjes, worstjes, ei, spinazie en dit alles ook nog eens heerlijk overgoten met gesmolten kaas. Op naar de 110 kilo!
Domi had een iets betere keuze gemaakt. Scrambled eggs met toast en reepjes spek.

Inmiddels was het alweer 11 uur. Vrij laat omdat we nog 5 uurtjes moesten rijden en het een en ander wilden doen. Na 20 minuten rijden kwamen we een super groot winkel gebied tegen. Het leek wel een dorp op zich en was geloof ik zo groot als overdinkel. Hier was dan ook alles vertegenwoordigd inclusief de walmart. Zouden we dan toch nog onverwacht kunnen slagen vandaag met shoppen? Yes! Ik wil. Domi helaas niet. Na anderhalf uur winkel in en winkel uit en 5 shirtjes verder zijn we doorgereden naar de walmart. Yeah eindelijk. Ik had grote verwachtingen van de walmart en dacht dat we ons hier ook wel een uurtje zouden vermaken. In principe is het gewoon een Makro en heb je nergens kleine verpakking van. Hier hebben we lekker wat fruit, broodjes, drinken en een koelbox gekocht.

Omdat het nu alweer 13 uur was hebben we besloten om Joshua Tree Park maar te laten voor wat het is en door te rijden naar kingman. Dit parkt bestaat eigenlijk toch alleen maar uit struiken, stenen en dorre stukken woestijn. Verwachte aankomst tijd kwart voor 6. We begonnen weer met een redelijk druk stuk autobaan. Hierna werd her al snel rustiger met zelfs stukken waar het leek alsof we alleen waren. De weg bracht ons langs allerlei mooie stukken natuur en bergen dat het na 2 uur leek alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Wel gaaf om te zien dat de natuur zo veranderd onder het rijden. We begonnen met bruine dorre stukken kale vlakten en werd steeds lichter en heuvelachtiger naarmate we verder waren. Onderweg kwamen we langs een paar verlaten mini dorpjes en trailer parks. Ik snap dat die verlaten waren omdat er in de weide omgeving niets te doen of te zien is. Ook zagen we geen dure exclusieve auto's meer maar waren het nu nog vooral van die grote pick-ups. Wat zijn de wegen hier lang en eindeloos met misschien 2 kruispunten op 130 mijl.

Na een lange rit en lichte hoofdpijn van de airco verder kwamen we aan in kingman. Dit plaatsje dook opeens op achter een berg en heeft maar liefst 68 eet mogelijkheden. Niet normaal zeg. Voor de rest bestaat deze stad alleen maar uit hotels/motels. Waarschijnlijk is dit zo omdat volgens mij dit het begin/eindpunt is van de route 66.

Toen inchecken in het enigste 3 sterrenhotel van onze trip. Dit was er ook duidelijk aan af te zien. De receptionist kon onze reservering niet vinden en bood wel 4 x zijn excuses aan. Dit deed die trouwens bij alles wat die deed of wat er gebeurde. En ik bleef maar zeggen no problem. Voor het ongemak kregen we wel een upgrade van de kamer. Nooit verkeerd. Wederom een luxe kamer met 2 tweepersoonsbedden.

Gezien de ruime keuze aan eetmogelijkheden hier zijn we dit keer eens gegaan voor een steakhouse. Een heel gezellig tentje die helemaal gericht is op de route 66. Ik bestelde een steak en Domi een pasta. De voorgenomen gezonde dag is dus voor mij toch iets anders gelopen dan voorspeld. Voor Domi zijn de Amerikaans porties veel en veel te veel. Dit is echter niet zo'n probleem want ik spring graag bij daar waar nodig. Na het eten was het alweer kwart voor 8. Lekker op bed liggen en wat tv kijken.

Morgen staat er een wat kortere trip op de planning van 2,5 uur richting de Grand Canyon. Waarschijnlijk pakken we hier alleen even een paar vergezichten mee en gaan we zondag pas echt 1 of 2 hikes lopen.

Bedankt voor de leuke reacties op onze blog! Elke ochtend kijk ik weer met lichte spanning of er reacties zijn. Leuk!

1. JeZus:
    10 mei 2014
    Wat hebben jullie mannen toch met shirtjes? En do je slaagt vast nog wel met shoppen, al is het een zonnebril! Komt vast goed.
  2. Dave:
    10 mei 2014
    Dit is echter niet zo'n probleem want ik spring graag bij daar waar nodig. Mooie speklap
  3. Mam:
    10 mei 2014
    En heb je de koelbox ook nog gekregen haha... Zo te zien lukt je planning aardig, mooi man ik verheug me op het vervolg xx mam
  4. Lisette:
    10 mei 2014
    Whoehoeee Tom je kunt t weer mooi vertellen! Leuke verhalen.. Kan nie wachten op de volgende! En do je komt nog langs veel winkelscentra denk ik, dus komt nog wel een dag dat je je helemaal uitleeft en los gaat! Nou have à Nice day! X